Geoterminis šildymas visus metus

geoterminis sildymas

Artėja šventės, metas, kai visi tikisi šilumos ne tik namuose, bet ir iš artimųjų. Tačiau namus vis tiek reikia šildyti. Geoterminis šildymas veikia visus metus: šaltuoju laikotarpiu šildo patalpas ir vandenį, o karštuoju laikotarpiu šildomas tik vanduo. Taigi, geoterminis šildymas prisitaiko prie žmogaus poreikių. Galima ramiai gyventi ir nesirūpinti nei dėl karšto vandens, nei dėl šilumos ir ruoštis ateinančioms šventėms.

Šventės yra mėgiamiausias mūsų šeimos metas. Ir žinote, norime pasakyti, kad neretai švenčių laukimas mums smagesnis už pačias šventes. Gal tai skamba keistai, bet visą gruodžio mėnesį, kol šventės dar tik pakeliui, visi žmonės laimingi, vaikšto šypsodamiesi. Jų veidai švyti iš pasitenkinimo, nes jiems gera jausti šventinę dvasią, galvoti apie artimus žmones, ko jie norėtų, kaip jiems padėti, kaip juos nudžiuginti, nustebinti. Namuose gerą nuotaiką kuria geoterminis šildymas, šeimos teikiama šiluma, o mieste šilumą jauti iš kitų žmonių, su kuriais net kalbėtis nebūtina. Visos tos papuoštos eglutės mieste, kiti papuošimai verčia žmones jaustis daug jaukiau nei įprastai. Lapkritį pakelti sunku, nes daug lyja, lapai jau nukritę ir atrodo niūru. Gerai, kad bent namuose nėra drėgmės, nes geoterminis šildymas veikia, o ką daryti lauke…? Gruodį jau viskas kitaip, pirmasis sniegas žmones džiugina, nuotaika pasikeičia savaime, visi pradeda dovanų medžioklę, nes dovanoti taip gera! Dovanų paieškos smagios, nes ką nors išrinkus malonu spėlioti, kokia bus to žmogaus reakcija į dovaną. Žinome, kad tam žmogui patiks tai, ką sugalvojome, todėl nekantraujame pamatyti jų šypseną, sulaukti apkabinimo. Tas laimingas artimo žmogaus veidas yra geriausia dovana. Ta akimirka yra tarsi viso laukimo kulminacija ir emocijoms nurimus, gali pasirodyti, kad viskas baigėsi ir apimti liūdesys. Panašiai kaip turint svajonę… ilgai stengiamės, kad ji išsipildytų, o kai pagaliau tikslas pasiektas, kas tada? Liūdesys ima tada, jei neturime naujo tikslo. Tai tik įrodo, kad tikslo siekimas svarbiau už patį rezultatą. Svarbus yra tobulėjimo kelias, procesas, ovisa kita antrame plane.

Kol namuose dar nebuvo įrengtas geoterminis šildymas, daug visko analizavau, rinkausi, kuri šildymo sistema efektyviausias. Organizavausi konsultacijų laiką pas įvairius specialistus. Išsirinkęs geoterminį šildymą gavau šeimos leidimą pradėti tolimesniius darbus. Geoterminis šildymas, su mano prežiūra, netrukus buvo įrengtas, nes darbininkai sparčiai dirbo. Tikslą pasiekiau, namuose tapo malonu, nes patalpų temperatūra niekada nebebuvo per žema. Šeima neturėjo kuo skųstis, o man teko susigalvoti naują tikslą, nes būti be veiklos yra tikra kankynė, jei esi aktyvus žmogus. Ir aš nesėdėjau vietoje. Ėmiausi darbo, kad geoterminis šildymas dar labiau išpopuliarėtų. Jis buvo yra toks efektyvus, kad norėjau apie jį pranešti kuo didesniam žmonių ratui. Jaučiausi tarsi atlikdamas pilietišką pareigą, nes geoterminis šildymas yra ne tik ekonomiškas, bet ir ekologiškas, todėl skatinau žmones šią sistemą įsirengti savo patalpų šilumai užtikrinti. Užteks jau teršti gamtą malkų kurenimu, kai yra tokia puiki alternatyva kaip geoterminis šildymas. Šildymas turi būti toks, kokio nusipelno geras žmogus ir toks, kokio verta gamta, kuri tokia dosni žmogui. Šventiniu laikotarpiu reikia rūpintis ne tik mylimais žmonėmis, bet ir savo aplinka. Todėl galima rinktis dovanų pakavimui popierinius gaminius iš perdirbto popieriaus: maišelius, kartono dėžutes, vyniojamąjį popierių ir pan. tačiau ekologija reikšminga turi būti ne tik šventiniu laikotarpiu, bet visus metus.