Maistas vestuvėms – svarbi kiekvienos šios šventės dalis

maistas vestuvems

Vestuvės – nuostabi šventė. Tačiau kiekviena nuotaka pritars, kad visas planavimas ir pasiruošimas vestuvėms kainuoja tikrai nemažai nervų. Ir vienas iš sunkiausiai nusprendžiamų dalykų yra maistas vestuvėms. Daugelis žmonių tikrai patys jau nebegamina maisto vestuvėms ir samdosi įmonę, arba nuomojasi visą kavinę. Maistas vestuvėms yra labai sunkiai išsirenkamas, nes reikia įvertinti pačios šventės svarbą, stilių ir specifinį žmonių skonį. Prastai pasirinktas meniu gali sugadinti šventę, todėl toks darbas turi būti patikėtas tik profesionalams. Jei turite šiek tiek išradingumo ir gerą virėjų komandą – tikrai turėsite gerą maisto meniu, kuris paliks neišdildomą įspūdį ne tik Jums patiems, bet ir visiems šventės svečiams.

Pirmiausia reikia žinoti tikslų svečių sąrašą, kad būtų aišku, kiek žmonių dalyvaus vestuvėse. Tai labiausiai lemia biudžetą. Tiesa, visada yra gerai užsisakyti keliomis porcijomis daugiau (karštųjų patiekalų), nes galbūt netikėtai pakviesite daugiau žmonių? O jei ir ne, kažkas tikrai norės pakartoti. Beje, maistą visada gali supakuoti ir leisti Jums parsivežti namo. Kiekviena maistą tiekianti įmonė siūlo meniu, atsižvelgiant į svečių skaičių. Geriausia yra rinktis neutralius patiekalus, pavyzdžiui, ne kiaulieną, kurią valgo ne visi, o, pavyzdžiui, vištieną. Daržovių turėtų netrūkti. Garnyrui reikėtų rinktis keletą variantų. Galima palikti galimybę svečiams patiems nuspręsti, kas bus jų lėkštėse. Įvairių užkandžių, sumuštinukų ir vieno kąsnio užkandžių taip pat turėtų netrūkti. Čia galima improvizuoti ir pasirinkti daug skirtingų variantų.

Svarbu pasidomėti ir kokią patirtį turi Jūsų pasisamdyti virėjai. Galbūt jie patys gali parodyti savo suruoštų švenčių stalų nuotraukų? Maisto tiekėjai gali padėti Jums sutaupyti pinigų, nes jie žino, iš kur galima pirkti maisto produktus urmu. Virėjai kartu su Jumis nuspręs, kokiu būdų patiekti patiekalus, kaip supjaustyti mėsą arba žuvį.

Tačiau pirmiausia tiksliai apskaičiuokite visą savo vestuvinį biudžetą ir kokią jo dalį galite skirti maistui. Viso renginio dalis paprastai sudaro apie 20-40 procentų vestuvinio biudžeto. Kai kuriais atvejais, maisto ruošėjai paklausia, koks yra visas vestuvinis biudžetas, kad galėtų padėti Jums lengviau apsispręsti.